Sulsted by og folk

 

Sulsted gennem alle tider

Min tidligere chef, som var Frederikshavnerdreng og jeg havde i vores dagligdag meget travlt med at rose Frederikshavn og Sulsted. Han bevægede sig sjældent syd for Brønderslev, men havde alligevel forvildet sig til Aalborg en dag. Dagen efter sagde han: "Sig mig, er Sulsted ikke den lille flække man kører igennem på vej til Aalborg ?".

Se, sådan noget siger man ikke til en, som er opvokset i Sulsted, og synes, at det var verdens centrum.

Sulsted er delt op i 3 dele, Gammel Sulsted, der ligger op af hovedvejen, Ny Sulsted der ligger ved jernbanen, og derfor også kaldes Stationsbyen og så der i mellem Mellembyen.

Her kommer der billeder af folk fra Sulsted. Måske synes du, at det er godt rodet sammen, men sådan er det i Sulsted. Måske blev vores oldeforældre konfirmeret samme dag, vores bedsteforældre arbejdede sammen, vores forældre spillede badminton sammen og vi kom måske til at gå i klasse sammen.

En gammel herlig dame, kendte noget til Sulsted, og vi fik os en sludder om løst og fast, hvor til hun sluttede med at sige:

 " Du er godt inde i Sulsteds historie".

Hun har ret, ikke fordi jeg har gjort så meget for det, det kom blot ind med modermælken, og det er jo såmænd sådan:

"Hvad man i barndommen nemmer, man ej i alderdommen glemmer"

Har du billeder der kan bidrage til alsidigheden på denne side, hører jeg meget gerne fra dig.

Et gammelt billede. Du kan se fotografierne af de enkelte præster under Præster i Sulsted, og kapellaner og skolelærerne er at finde længere nede på denne side.

Albert Skibsted f. 20. maj 1912 som søn af Mathilde Rosalia og Niels Marius Skibsted. Begge forældre havde været gift før, men sammen havde de foruden Albert, som var den yngste Charlotte Christence og Søren Christian. Forældrene drev i flere år brødudsalget, men flyttede til Hjallerup på deres gamle dag, men blev begravet på Sulsted kirkegård.

Sulsteds ungdom. Fra venstre Erik Ziegler, min far Egon Nygaard, Bent Sølgaard ( de var født indenfor en måned i 1944/45). Pigen bag Bent Sølgaard er sikkert en af Zieglers. Billedet er taget ud for Kuskgårdsvej 17, hvor Petrea Mikkelsen boede sammen med sin søn Kaj og sin datter og hendes familie ( Ziegler), til venstre Kuskgårdsvej 23 og det stråtækte hus er Kuskgårdsvej 25. Mellem min far og Bent ses gavlen på det daværende forsamlingshus.

Her sidder fra venstre min fars kusine Susanne, som ikke boede i Sulsted, så følger Emmy og Eriks Bente og så mig hjemme i min farmor og farfars stue.

Mig og min farmor. I baggrunden ses Torps drivhus ( Kuskgårdsvej 25), i baggrunden ses Kuskgårdsvej 31. Fårene, som også var Torps, gik det der blev til hjørnet af Harald Branths Vej og Kuskgårdsvej, hvor Margit og Reinar Sørensen byggede hus.

Arnold og Emma Kristensen. De boede Sulsted Landevej 150 i huset Tula. Emma gjorde i mange år rent på Sulsted skole. De fik 6 døtre og 1 søn.

Anna og Christian Klitgaard. Klitgaard, som han blev kaldt, arbejdede ved DSB ligesom min farfar. Nu har jeg så fundet ud af, at de sørme også næsten var i familie med hinanden - læs om det her Haps - en godbid

 

Jørgensens som de blev kaldt, hed Edith og Kaj, og boede i banehuset bagved tekstilhuset. De første år boede Vingtofts i den anden halvdel, men da de byggede hus i Toftegårdsparken, købte Jørgensens vel huset og lavede det hele om til en stor bolig. Min fafar arbejdede med ham ved DSB.

Nr. 1 fra venstre er min farmor Astrid, så er nr. 3 Børge Thorsen, som boede på Toftegaard og hans kone Inger.

Poul Jensen og min farfar.

Nytårsaften hos min farmor og farfar Kuskgårdsvej 15. På venstre side: Min mor og Martha Torp, på højre side, forrest min farmor Astrid, min farfar Nygaard og Knud Torp. Billedet er nok fra 1966

Grethe Jensen, kaldt "Enåse-Grethe", min farmor Astrid "Nygaard" og Erlunds Marie. De gjorde alle 3 rent på skolen. Grethe og hendes mand Poul boede Elkærvej 9, Astrid og Nygaard Kuskgårdsvej 15 og Marie og Erlund Stokbrovej 44.

Sulsted Brugs en almindelig formiddag.

Min farfar Nygaard er på vej ud af brugsen. Med papkassen går Børge Hilmar Poulsen ( f. 22. september 1921). Han boede i Mellembyen, og hans bror Poul var gift med min farmors søster, Sigrid. Den "unge" mand var læreren P.C. , som vist hed Peter Christensen i virkeligheden.

I baggrunden ses Lilly og Elis hus, hvor de tidligere havde bladkiosk. Man gik ind af døren man kan se på billedet, og til højre var der 2 vinduer med udstilling af blade, glansbilleder, lidt legetøj osv.

Lige til venstre for min farfar ses en tønde. Den var grøn, og beregnet til affald. Til højre for Elis og Lillys hus boede Juul Mølgaard i sit lille hus, et aftægtshus til den gård der havde lagt ved siden af. Han skrående dagligt over til brugsen, og når han kom ud med 2 citronvand smed han byttepengene i tønden... Så kan det nok være, at byens unge stod på hovedet i tønden, og ikke lod sig skræmme af bier og hvepse, der elskede den for dens ispapir.

Billedet er fra 1979 eller 1980

 

Skolegården Sulsted skole, som var landets første centralskole.

Luftfoto af Sulsted Skole fra før der blev bygget til i ca. 1977. Yderste oppe i venstre hjørne ses Bundgaards hus, Toftegårdsparken 22, i nederste venstre hjørne ses Brødudsalget og Banken tættest på. I Højre hjørne ses tættest på taget af købmanden, så var det vel barberen der boede i det lille hvide hus, så Boups hus i 2 plan.

Billedet er fra 1984, min farmor fyldte 70 år.

Fra venstre hendes svoger, Poul Alfred Poulsen, Elkærvej 14, så Niels Gregersen kaldet "Gregermand", som boede Kuskgårdsvej 13 og Kaj Mikkelsen, som boede Kuskgårdsvej 17.

Poul var murerarbejdsmand, "Gregermand" var ved vejvæsenset, og Kaj havde eget smedeværksted i sit hjem og arbejdede på Pedershåb.

Igen den runde fødselsdag fra maj 1984. Fra venstre: Martha Torp ( Kuskgårdsvej 25), Herdis og Holger Nielsen ( Kusgårdsvej 23).

1984:

Alice Jensen og Birthe ( Brændskov), begge gjorde min farmor rent sammen med på Sulsted skole, til sidst Esther Skudstrup, som drev frisørsalon i hjemmet, Elkærvej 7

Fattiggården i Sulsted som senere blev til alderdomshjem.

1984:

Kaj Mikkelsen, Eva Gregersen og Anna Hovn, som havde været skolelærer på Sulsted skole. Hun boede på Doktorstien.

Sulsted Skole fotograferet af min far vel i starten af 1960erne

Min farmor og farfars hus, Kusgårdsvej 15 set fra haven. Blev rakt ned i 2005.

Kuskgårdsvej. I baggrunden ses forpagtergården, så kommer Gregersens hus ( nr. 13) og min farmor og farfars hus ( nr. 15)
Min farmors svoger Lars Kjelgaard, Brønderslev og Erik Pedersen, kaldet Persille-gartneren og Dollar-Erik. Foto maj 1984
Emmy Pedersen, gift med Erik ovenfor og min farmor. Foto 1984

Min farmor fyldte tja... sidst i 80erne. Her sidder fødselaren, hendes søster Sigrid Poulsen og mig.

Siddendesom nr. 2 Åse (Svanen), som jo drev gartneri i mange år,  som nr. 3 fra venstre Sigrid Poulsen, og hendes mand Poul Poulsen stående, til højre for ham min farmor Astrid. Nr. 2 kvinde bagerst er Ane gift Lynnerup.

Konfirmationshold 1928 fotograferet foran Sulsted Præstegård. Min farmor står ca. midt i billedet med hvide sløjfer.

Gammelt postkort fra Sulsted. Øverst Hammergaard, nederst Sulsted Station og den gamle Lægebolig.

Tømrer Christian Dinesen Hansen Skudstrup f. 11. maj 1909 og damefrisørinde Esther Elisabeth Jensen f. 25 december 1913 giftede sig i Sulsted kirke d. 25. december 1939. Hun var datter af 1. lærer på Sulsted skole Lars Peter Jensen. Hun drev i mange år Salon fra hjemmet på Elkærvej i Gl. Sulsted.

Han døde Nytårsaften, og derefter flyttede hun til Brønderslev.

Skudstrup, jeg kun husker med stok, var en nysgerrig mand, og havde fra bopælen midt i Gl. Sulsted centrum godt overblik. Vi fik som de første i Sulsted en nummerplade med hvide nummerplader, dette gjorde, at Skudstrup næste dag kunne fortælle min farfar, at der var set en tysk bil i byen.

Da vi byggede til vores hus i 1978 kom jeg hjem fra skole en dag. Jeg kommer ind i stuen, og der kan jeg gennem vinduet se Skudstrup stå inde i haven og betragte byggeriet.

Min far, Orla Knudsen og hans storebror Erling Knudsen. Billedet er taget hos Orla og Henning, som boede i et bindingsværkshus, der lå Kuskgårdsvej 11, huset nedbrændte senere, og et nyt blev opført.

Sulsteds smukke præstegård som er bygget i 1795

Her har vi forpagterparret af Sulsted Præstegård fra 1905 til 1959.

Ane Sørine f. Sørensen, kaldet Anna, født 11.09.1883 i Ørum, død 26.10.1963 "Ølstedgård" Sdr. Broby, Fyn og Niels Christian Borup Nielsen, kaldet forpagteren, f. 12.04.1877 Toftensgaard i Kollerup sogn, død 19.02.1965 "Ølstedgård, Sdr. Broby.

Deres 3 børn fra venstre:

Eli Borup Nielsen f. 5. maj1913 Sulsted præstegårds forpagterbolig d. 07.09.1999, gift med Caleb Christensen. Ægteparret drev i nogle år købmandsforretning i Ajstrup.

Lars Borup f. 20. 04.1915 Sulsted Præstegårds forpagterbolig. Død 17. oktober 2002. Han blev gift med Gunhild Bodil Pedersen. Han drev Sulsted Listefabrik.

Juliane Borup Nielsen f.05.12.11918 Sulsted Præstegårds forpagterbolig. Dødd 04.10.2000 Giftede sig med Sander E.V. Mortensen. Ægteparret havde et privat plejehjem Ølstedgård i Sdr. Broby, Fyn.

Min faster Edith tjente af 2 omgange hos forpagterparret. Første gang havde hun en formiddagsplads da hun netop var blevet konfirmeret. Hun fik 50 kr. om måneden. Forpagteren, som ikke alene var døv, sad også rimelig hårdt på pengene, og når hun skulle have sin løn, sagde han altid: "Du kan vel vente med at få løn, til jeg har solgt nogle grise". Så gik der nogle få dage, og hun fik sin løn - men hele historien gentog sig måneden efter. Efter at have været i huset et par andre steder, bl.a. hos Købmand Boel i Gl. Sulsted, kom hun tilbage til Forpagterparret i 1953. Hun havde mødt Erik, og blev gravid. En dag mødte Anna, som var noget missionsk min farmor og sagde: "Det var skammeligt, at det skulle ende sådan med Edith". Hvortil min farmor sagde, på sin, til tider, hvasse facon: " Jeg synes det først er nu det skal til at begynde".

Juliane var for øvrigt slyngveninde med min farfars niece Elly.

Mange tak for lån af fotografiet til Margrethe Nyborg, datter af Juliane.

Verner Erhardt Pedersen var min farmors bror. Han blev født 23. juli 1916 i Ajstrup sogn ( Teglhuset ved Ny Vrå). Han købte i slutningen af 1960erne en lille ejendom i Mellembyen, og her boede han frem til sin død 31. december 1981. Han cyklede ofte til Brugsen i Sulsted, og han havde et sjældent sejt tråd. Han skulle vel ned efter lidt til ganen, for han var ikke kendt for at sutte i flasken. !!!

Min far og mor byggede hus som vi flyttede ind i i 1968. Toftegård havde solgt noget af dens jord til byggegrunde, og derfor var det nærliggende, at kvarteret fik navnet Toftegårdsparken. Det endte med, at vi kom til at bo i nr. 28. Det ser temmeligt øde ud på billedet. Men der var faktisk 3 andre huse med folk i. Nr. 30 (som ligger til venstre for billedet) hvor Frk. Madsen boede. Hun var skolelærer, og så nr. 22, hvor Bundgaards boede, han var også lærer på skolen og så nr. 10, Bager, som lige var flyttet ind i nr. 10 ( hvor billedet ca. er taget fra.) Siden hen blev alle grundene bebygget, mange af dem indenfor et par år. Kvarteret blev af andre kaldt "Rabarberkvarteret"... ren misundelse siger jeg bare.

Træerne i baggrunden er ved gården Toftegaard hvor Inger og Børge Thorsen bor/boede.

4 af min farmors yngre søskende. Fra venste: Mary siddende med Lisse, Sigrid og Gustav. Den sidste er Bette-Bagers-Henning.

Hvem husker ikke ham fra bybilledet i Sulsted ? Jeg gør i hvert fald. Dagligt kom han forbi min farmor og farfars hus, brune bukser, brun strikket islændertrøje og træsko. Han kunne nemt være blevet gemt væk, men det blev han ikke.

Henning blev født 6. januar 1926 i Klokkerholm, Hellevad sogn. Hans forældre var Anders Christian Nielsen og Emilie Marie Ziegler Simonsen.

Jeg husker ham i bybilledet i Sulsted. Jeg huske ham i ført sorte træsko, brune bukser og brun islændertrøje. Han boede sammen med sin mor i "baghuset" hos hans søster Sinne ( Jensine Kathrine) og hendes mand Kaj Østerby Jensen, som drev vognmandsforretning på "den anden side" af hovedvejen. Min far kan så fortælle, at det var Sinne og Kaj der oprindelig boede i baghuset, og Henning og moderen i huset. Moren, Emilie havde en iskiosk ved huset.

Jeg har fået at vide, at billedet er taget mens mine oldeforældre boede på Svankærsholm, men jeg er kommet meget i tvivl, og tror, at det er taget mens de boede på Milbakken, i det Henning med familie også boede der.

 

Så er vi rykket på fodboldbanen.

Bagerst fra venstre: Hans Jensen ( gift med Hanne, far til Aksel, Peter og Lars), Jørn Rasmussen, som var VVS mand, min far kaldet Egon Nygaard, Per Søborg, Thorkild Hansen, ? Freddy Majdall Petersen, Niels Regnar der bukker sig forover) og Kaj Nielsen.

Forrest: Niels Ole ( Marie og Erlunds søn), Erik Rasmussen ( hans forældre havde mejeriet) og Per Nielsen.

Endnu et fodboldbillede fra Sulsted Idrætsforening.

Bagerst: Min far kaldt Egon Nygaard, Ole Bjørnelund ( som var lærer på skolen), Erik Wagner, Carsten Søndergaard som var kommis i brugsen, og som altid råbte "Spil bolli", Kaj Nielsen.

Mellemste række: Thorkild Hansen, Poul "Bettemand", som vist hed Nielsen, og kom fra Elkærs Mark, og Leo Skotte Jensen.

Forrest: Ole Elis Larsen, Erik Ziegler og Niels Regnar Jensen

Billedet er taget ved Bålhøj i Hammer Bakker ( ret skal være ret, jeg aner ikke hvor Bålhøj er i Hammer Bakker).

Fra venstre Erik fra Milbakken, Erling Knudsen og Orla Knudsen.

Fra venstre er det forrest Bent Sølgaard og bag ham Erling Knudsen.

Den mørkhåret er Tømrer-Ole, som blev gift med brugsuddeler Andersens Margit. Hans mors mand havde Tatolforretning i Ny Sulsted. Orla Knudsen står foran ham. Ham man kan se ansigtet på, er skoleinspektør J.A.K. Jensens søn Kurt ( J.A.K. står for Jens Anker Kristian) og så er det Niels Regnar Jensen med bagdelen til.

De 2 første har min far ikke helt styr på.

så kommer Orla Knudsen, Kaj Nielsen, Erling Knudsen, Niels Regnar Jensen, Peter Bendiksen og Bent Sølgaard.

Min far Egon Nygaard, eller Egon Asger Larsen som han virkelig hedder, skulle være målmand, og havde derfor i den anledning kasket på. Er det ikke også en charmeklud han har på ???
Martha og Knud Torps Hus ( Kuskgårdsvej 25). Huset er nabo med min farmor og farfars hus, som var Nr. 15. Mellem de 2 huse går der en grusvej, hvor altså nr. 17 og 19 ligger på den ene side og 21 og 23 på Torps side.

Hans Ravn Pedersen. I baggrunden ses til venstre Brugsen, og lige bag ved Hans det der senere blev til Harald Branths Vej, lidt af skolen og til højre Emmy og Eriks drivhuse.

Hans er tvilling til Jørgen, og bror til Hanne, som blev gift med Ole Elis. Familien boede, også mens jeg kan huske det, i brødudsalget, der hvor mine farmor og farfar boede i årene 1936-1944, dog boede Ravns i den østlige ende, hvor min farmor og farfar boede i lejligheden i midten. Senere flyttede Hans, Poul og Inga i Toftegårdsparken, og Hanne og Ole overtog lejligheden i Brødudsalget.

Niels Børge Stenild Abildgaard ( Niels Bøvs) som soldat i min farmor og farfars have. I baggrunden ses vejen der blev til Kuskgårdsvej og Emmy og Eriks drivhuse.

Han blev murer, og byggede hus i Toftegårdsparken. Jeg husker da han fyldte 30 år, for min far og mor var ude at købe gaven til ham sammen med en mere, som jeg ikke kan huske hvem var. Jeg har været 8 år, og jeg fik en kæmpe æske legoklodser den dag. Gaven til ham fra nogle af gæsterne blev det askebæger med isbjørnen på fra vel Den Kongelige Porcelænsfabrik.

Senere blev han og Anni ejere af cafeteriaet i Sulsted, det gamle forsamlingshus.

Hans Ravn igen, denne gang udstyret med guitar. Huset i baggrunden er min farmor og farfars.

Der er vel tæt på 50 års forskel på de 2 billeder. Det øverste spiller min far guitar hjemme i Sulsted, på det nederste sidder han og stemmer Lenettes guitar i vores køkken i 2009.

I sine unge dage tog min far et Jørgen Ingemann brevkursus. Sidste år gik han til guitarkursus på aftenskole - så hvor langt han er nået videre på de 50 år er spørgsmålet - men spille det kan han. Elvis, Johnny Cash ... og for mig som barn spillede han "Jeg vil ha´en blå ballon".

Karl ( Kalle) Sigrid og Poul Poulsen ved min konfirmation i 1978.

Min farfar Nygaard, Simon Ziegler og min farmor Astrid.

Simon hed faktisk Simon Gade Ziegler Simonsen, senere blev Simonsen slettet. Han giftede sig i 1939 med Lilly Mikkelsen (f. 17.10.1920). Som næsten nygifte flyttede de ind hos Lillys bror og forældre på Kuskgårdsvej 17 , senere købte de hus på Sulsted Engvej.

Simon og Lilly fik børnene Inger, Winni, Børge, Erik, Ebba, Helge, Otto, Uffe, Arne, Else og Hanne.

Lillys forælde var Martinus Christian Mikkelsen og Jakobine Petrea Johanne ( kaldt Petrea). Martinus gik vist altid rundt i jakkesæt og butterfly.

Erik Ziegler klar til fodbold på det der nu er Mindejorden.

Musse ( Karen Margrethe) og Eigil Bundgaard en nytårsaften hjemme hos min far og mor.

Musse var bl.a. leder på Sulsted Alderdomshjem. Eigil Bundgaard var i mange år lærer på Sulsted Skole. De byggede hus i Sulsted, Toftegårdsparken 22, men i 1980 købte de hus på Gårdhusevej i Ajstrup. En større "hygge-onkel" end Eigil Bundgaard skulle man lede længe efter.

Bundgaard døde i 1993.

Min far siddende på en knallert tilhørende Niels, som var tjenestekarl på Forpagtergården. Præstegården ligger hvor den jo stadig ligger, der hvor sognegården er var der en stald og lade og modsat stald og stuehus. I baggrunden ses lidt af gården Vestergaard og så de skure hvor Lars Borup startede sin Listefabrik, bygningerne var lige overfor præstegården, og altså op af Kuskgårdsvej. Senere byggede Lars og Gunhild hus på " den anden side af hovedvejen"

De tyske soldater der var indkvarteret på Sulsted Skole, fejrer Hitlers fødselsdag.

Lærer Lene Eisenhardt. Jeg havde hende til gymnastik, som det hed dengang. Jeg har hørt, at hun netop er stoppet.

Afdansningsbal på Sulsted Kro. I rød kjole Lone Vingtof, der danser med Helle Hansen ( Tom og Nussens datter). I baggrunden John Christiansen og mig. Min farmor sidder bagved i blå kjole og ved siden af hende min farfar. Året er vel cirka 1969.

Min fars telegram fra Sulsted Skole, som er et lille hæfte med en hilsen i fra skoleinspektør J.A.K. Jensen ( Jens Anker Christian Jensen) og Anna Elise. Jeg kan huske engang de var i avisen, fordi de ejede samtlige juleplatter.

Det var noget ved at betale vandafgift den gang for længe siden. Oskar Abildgaard stod for den sag. Han var en rund mand, der kunne være med i en Morten Korch film, og jeg husker ham som cyklende rundt i byen altid med vest på. I munden havde han de sidste mange år næsten ikke en "pløk" i munden. Han kunne kunsten at stå med samlede ben og hoppe op - med samlede ben - på køkkenbordet. Jeg har set det med mine egne øjne, og der har han vel været omkring de 60 år.

En yngre udgave af Oskar Abildgaard. Han og hans efterkommere er et eksempel på flere generationernes gang i Sulsted.

Oskar Abildgaard kautionerede for min farmor og farfar da de købte hus i 1944, min farmors bror Karl og søster Sigrid tjente begge hos Oskar og Gerda i Øster Abildgaard, min far og Niels Børge var kammersjukker og Niels Børges "datter" Mie og jeg til at gå i parallelklasse sammen.

Oskar hed egentlig Oskar Møller Nielsen Abildgaard og han giftede sig 22. oktober 1937 i Ajstrup kirke med Gerda Nielsen ( f. 28. maj 1913). Hun døde 3. september 1987 og han 5. marts 1996. Begge begravet på Sulsted kirkegård.

3 børn kom der i ægteskabet Jens, Karen og Niels Børge.

Martha Torp avisudklippet er fra december 1983.

Knud Arvig Christian Torp f. 5. september 1897 på Egholm og Martha Kathrine Olesen f. 27. juli 1908 blev gift 9. august 1929 i Sulsted Kirke. Her er de 25 år efter i udenfor deres hjem Kuskgårdsvej 25

Jon Larsen, Ole Elis Larsen, Lars Larsen ( bror til Jon), Orla og Henning Knudsen fotograferet Kuskgårdsvej 15

Ole Elis Larsen, Niels Regnar Jensen og Henning Knudsen.

Niels og Mathilde Skibsted sidder i hestevognen. De drev brødudsalget i Gl. Sulsted , og hvor min farmor og farfar boede til leje fra 1936-1944. Skibsteds flyttede da ind i deres lejlighed, da deres søn Albert var begyndt at stifte familie. Mon ikke Skibsteds solgte brødudsalget til Magda og Kjærluff ?

Læs evt. min lillebrors fortælling "En Kærlighedserklæring til et parcelhuskvarter i provinsen" her Bos Sulsted

Fotografiet er frar 1941 og "tyvstjålet" - Her var der slikbutik i min barndom - af og til tog jeg cyklen op til Edith i Ny Sulsted og købte 1 øres slik i den lille slikbutik. Hun havde den vel sammen med sin faster eller ??? Børnene i Ny Sulsted kom her vist noget oftere end jeg gjorde.
Forpagtergården. Vejen man kan se foran er Kusgårdsvej, bagerst kan præstegården anes. Hverken min far eller min faster kan huske, at forpagtergården havde en længe ud mod Kuskgårdsvej

Her sidder forpagterparret i en stille stund, på slutningen af deres forpagtertid i Sulsted, som strakte sig over 54 år ( 1905 - 1959). De blev kaldt Anna og forpowteren - og hed rigtigt Ane Sørine f. Sørensen og Niels Christian Borup Nielsen.

Tak til Margrethe Borup Nyborg for lån af dette herlige fotografi af hendes morforældre.

Sulsted Præstegård og Forpagtergård. Venligst modtaget af Margrethe Borup Nyborg.
Sulsted Mejeri, senere flaskecentral i Gl. Sulsted, Abildgaard i baggrunden. Vestergaard i forgrunden.

4 kapellaner der var tilknyttet Sulsted Kirke.

Lærer Jensen ansat 1843-1876.

Lærer A. Michelsen ansat 1876 - 1879

Førstelærer L. Thomsen-Lauritsen ( Dannebrogsmand) ansat 1879 - 1911

Førstelærer P.L. Madsen ansat 1911-1915

Dette hus, som ligger på hovedvejen i Gl. Sulsted var Sulsteds første skole, og den fungerede indtil landets første Centralskole blev bygget lige på den anden side af hovedvejen.

Førstelærer L. P. Jensen ansat 1915 - ( stadig ansat i 1925 hvor billedet er fra)

Lærerinde J.P. Lauritsen ansat 1880 - 1889

Lærerinde S.D. Nørby ansat 1889 - 1905

Lærerinde K. Lauridsen ansat 01.03.1907 - 01.11.1907

Lærerinde E. Kortegaard 1907-1909

Lærerinde M.M. Jacobsen 1909 - 1921

Lærerinde M.C. Mortensen 1921 - stadig ansat da fotografiet blev taget i 1925.

Fra ca. 1910
Sulsted-Ajstrup Menighedsråd 1946-1949.

Læs mere om sognerådsmedlemmerne i Sulsted-Ajstrup sogneråd 1946-1949 her Sognerådet 1946-1949

Her ses fattiggårdsbestyrer Jens Kristian Jørgensen og hustru Ane Marie Duus med deres 5 børn, den ældste nævnt først: Peter Duus Jørgensen, Ane Marie Duus Jørgensen, Christine Duus Jørgensen, Søren Duus Jørgensen og Helfried Helene Duus Jørgensen. Læs mere om familien her Sulsted Fattiggård

Andrea Jensen

Sådan hedder denne kvinde. Hun blev født d. 17. december 1877 i Vestbjerg. Hun blev døbt 26. maj året efter i Sulsted kirke. Det var også i Sulsted kirke hun blev konfirmeret - det var d. 24. april 1892. I året 1900 nærmere bestemt blev hun mor til sin førstefødte Hans Jensen, opkaldt efter morfaren. Faderen var Jens Poulsen, født i Hammer sogn, men som var i København som konstabel da Andrea nedkom. Jens Poulsen rejste til Amerika med sin bror i 1903. Her havde de en farm. Andrea og Hans boede hjemme hos Andreas forældre. Hans voksede med årene, og da han nærmede sig konfirmationen, skrev Andrea et brev til Jens: "Hvis du ikke er hjemme inden Hans skal konfirmeres, skal du ikke bryde dig om at komme hjem". Se det tog Jens Poulsen alvorligt. Han solgte sin del af farmen til broderen, og rejste hjem til Andrea og Hans. Andrea og Jens blev gift 25. august 1914 i Sulsted kirke og købte ejendommen "Svanen" tæt på Sulsted kirke. De fik yderligere 4 børn - først 2 piger Sigrid og Magna og 2 sønner Poul og Børge. Poul blev senere gift med min farmors søster Sigrid. Børge giftede sig med Lilly og begge de 2 sønner boede i Sulsted med deres familie. Andrea døde 14. juni 1942 på Amtssygehuset og blev begravet 21. juni 1942 på Sulsted kirkegård.

Tak til Ivan - deres barnebarn - for fortællingen

 

 

Tak fordi du kiggede med🙂

Til toppen af siden tryk her Sulsted by og folk

Ann Nygaard 25.02.2021 03:55

Erik begravet i Svenstrup, Per boede i Sæby. Agnes NørreSundby. Lis i Århus, begravet i Sulsted. Den sidste Leif? ved jeg ikke hvor boede- døde nok ca 1980.

finn callisen 24.02.2021 15:49

Har du mon tjek på hvor Ejner Krogs børn er i verden

Ann Nygaard 25.02.2021 03:51

Hej Finn
Tænker du på Einar Krogh fra Tylstrup ? I givet fald er de alle gået bort. Min onkel Erik var den sidste der var tilbage og det er snart 2 år siden.

finn callisen 24.02.2021 15:47

Hyggelig at se og læse om alle de kendte personen i Sulsted og Alle de bekendte personer Regnar og Margit er jeg gået i skole med fra 49-56 ,da de blev gift og

Tove Nygaard (Jensen) 13.08.2019 23:08

Hej Ann.
Tusind tak for en dejlig tur ned af memory lane i Sulsted. Er selv født og opvokset ved stationsbyen og genkender steder og personer du skriver om.

Ann Nygaard 14.03.2019 16:17

Hej Kirsten

Jeg har skrevet en mail til dig.

Kirsten Brams 14.02.2019 18:53

Jeg har gamle billeder fra Sulsted, men hvordan sender jeg dem og til hvem??
Det er af familien Vestergaard som boede på Vestergaard.

Jørgen Dyrskjøt Thorsen 25.08.2018 11:27

Fin historie. Jeg bor på Toftegaard, i nyt stuehus.Min far bor stadig i det gamle gule fra midten af 1800-tallet.

Ann Nygaard 30.04.2018 17:29

Hej Jens
Hvor spændende.
Min mailadr. ( som du også kan se i menuen) er 64nygaard@gmail.com
Mange hilsner Ann

Jens Dige 30.04.2018 15:22

Hej Ann !
Jeg har netop været inde på din hjemmeside - og læser så om Jens Marthinus Anesen - min oldefar - min farmor var Magdalene Anesen ! Din mailadr ??

Ingelise Olesen 18.04.2018 11:09

Ja men det har du så ret i, jeg synes det er nogen fine og sjove ting du har fundet.
Venlig hilsen Ingelise

Ann Nygaard 18.04.2018 16:14

1000 tak for de pæne ord Ingelise og tak fordi du kiggede forbi.

| Svar

Nyeste kommentarer

17.11 | 11:40

Hej, billedet er af Gudrun Marie Nielsen ligner meget min mor Christiane Bruun f. Løkkens Vejkro 10. april 1917 og billedet kunne være fra ca. 1940-1944

15.11 | 19:15

det er min farmor og farfar på brudebilledet du har, jeg har avis udklippet fra deres guldbryllup i alborg stifttidende som beskriver deres liv

15.11 | 18:57

hej Ann jeg har lånt dit slægt træet og de papirer du har givet min faster og hendes to fætre. Min farfar er Erland Peter Olesen hilsen Laila Sigaard Olesen
:

15.11 | 14:08

Jeg har en akvarel hængende fra 1946, malet af min Onkel Valdemar Nielsen, som havde hytte ved pebermosen. Forestiller en Mølle i Hammer Bakker - kender I den?