De flester rødder er "heldigvis" vendelboer

Min oldemor og oldefar med deres 3 ældste børn, Eva, Jenny og Lisse, Stokbrohede, Hammer Sogn.

... og hvorfor så lige det slægtsforskning ?

Boline, min vidunderlige og stærke tipoldemor

Jeg plejer at sige, at jeg er født med interessen - og jeg tror på det. Da min farfar døde, bad jeg min farmor fortælle mig om hans og hendes familie, da var jeg 16 år. Det var før computerens indtog i de  små hjem, så jeg skrev det sirligt ned på et regneark, og jeg har det såmænd endnu.

Interessen må komme fra Boline, min fantastiske tipoldemor. 4 af hendes børn har alle fået efterkommere, som uafhængig af hinanden er/var interesseret i slægtsforskning.

Jeg forsker ikke året rundt - jeg har lange pauser - men når jeg først går i hule - som jeg kalder det - så er jeg helt væk. Jeg kan ganske enkelt ikke lade være.

Lige som det er vigtigt at kende Danmarkshistorien og Verdenshistorien for at forstå det samfund og den verden vi lever i i dag ligeså vigtigt - synes jeg det er - at kende sine rødder

 Alle disse vidunderlige, vanvittige, verdensfjerne forfædre var med til at gøre mig til den person jeg er i dag - på godt og på ondt.

 

 

Slægt følger slægter som en kæde

af ånden knyttet, led ved led,

at øge madevid og glæde,

er al den id der varer ved.

De dyre leveår er få,

men slægtens træ skal evigt bestå.

Johannes V. Jensen                      

- Da familien brød det 6. bud -

Min 2xtipoldefars fødsel i Ø. Brønderslev sogn.

Det var ikke uden opmærksomhed, at min 2xtipoldefar kom til verden i Ø. Brønderslev d. 14. november 1815. Se evt. Gunnars Aner 

Dette står skrevet i Ø. Brønderslevs kirkebog:

Den 26. december 1815 Anna Larsdatter af Øster Brønderslevbye sit uægte drengebarn til dåben i Øster Brønderslev Kirke fik navnet Lars Peter. Til barnefader en karl navnlig Anders Larsen som tjente i gårde med hende hos Lars Rold ved Øster Terp i Wrensted sogn. Hvor hun har tjent de sidste 3 år og kom derfra besvangret hjem til sin moder her i byen. Hvor hun nu er  til huse, der siges det er første gang at nogen af dem således har forset det sjette bud. Indberetning angående dette lejemål gøres nu ifølge plakaten af 12. september1812. NB dette barn var født natten mellem den 14. og 15. november 1815 noget før klokken 11 og blev om aftenen kl. 5 inddøbt her i præstegården.

Lars Peters forældee giftede sig i 1819 i Ø. Brønderslev Kirke, og fik yderligere 4 børn. Ægteparret boede i Vrensted sogn.

Når slægtsskabet ikke fornægter sig

Min oldefar Peder Larsen blev født i 1864 - jeg 100 år senere - og så er der et billede midt i af min far. Desværre har jeg ikke et billede af min farfar da han var så ung. Men det er ikke kun temperamentet der er gået i arv kan man se.

Har du selv fået lyst til - eller længe haft lyst til - at slægtsforske, så  se dig omkring og brug nogle af linkene.

Det hyggelige arbejde, og spørg så længe du kan.
Med computer når man langt.
Det er også meget hyggeligt, at sidde og læse alle de lokale bøger, som bliver udgivet hvert år - her er lidt inspiration.

Ann Nygaard 15.09.2014 11:24

Hvad tænker du lige på Niels Bent Christensen ? Har jeg lavet en forkert henvisning?

Nielsbent Christensen 10.09.2014 19:01

Hvor kommer sagfører sigerslet ind

| Svar

Nyeste kommentarer

17.11 | 11:40

Hej, billedet er af Gudrun Marie Nielsen ligner meget min mor Christiane Bruun f. Løkkens Vejkro 10. april 1917 og billedet kunne være fra ca. 1940-1944

15.11 | 19:15

det er min farmor og farfar på brudebilledet du har, jeg har avis udklippet fra deres guldbryllup i alborg stifttidende som beskriver deres liv

15.11 | 18:57

hej Ann jeg har lånt dit slægt træet og de papirer du har givet min faster og hendes to fætre. Min farfar er Erland Peter Olesen hilsen Laila Sigaard Olesen
:

15.11 | 14:08

Jeg har en akvarel hængende fra 1946, malet af min Onkel Valdemar Nielsen, som havde hytte ved pebermosen. Forestiller en Mølle i Hammer Bakker - kender I den?