De små fortællinger

Mig anno 1970

Det her er holdeplads for de små fortællinger. En fortælling der er udsprunget af en enkelt lille ting - og så har jeg bygget på - hvad der skete inden og efter, ikke lige meget på dem alle.

Pluk en enkelt ud - eller læs dem alle.

Læs lidt om Johanne og Albert Arildsen inden der blev skrevet sølvbryllupssang til dem - og lidt om deres liv efter festen var slut.
Læs om Albert Arildsens bror og den skrækkelige tragedie der overgik hans familie i Astrup
Læs om hvordan Thomas P. Hejle huskede Skraal-Line i sin barndom i V. Hjermitslev.
Læs lidt forskelligt om Bodahlsgaard eller Bodilsgaard, som den også hed i gamle dage, og skæbner i familien Bollesen
Læs den lille fortælling, om de gamle elmetræer.
Læs fortællingen om ægteparret Niels Larsen Esbensen og Maria f. Pedersen, og læs det brev som Maria sendte til sin svigerinde.
Fortællingen starter med, at vores datter Lenette blev "au pair" på Hjortnæs, Børglum sogn, og så om de næsten 100 år inden, hvor gården har været i samme families eje.
Læs min Stines lille fortælling om Utroskab og konsekvenserne heraf - det hele er skrevet på rim.
Læs min brors "Kærlighedserklæring til et parcelhuskvarter i provinsen" fra 2001.
Læs om brudekjolen der her i 2012 har 110 år på bagen.
Læs om generation på generation, fra min 11 x tipoldefar tog til Viborg for at hylde Christian IV i 1584 til mig i dag, der sidste hyldede vor dronning i 2011, da hun besøgte Brønderslev.
Læs om fiskeren Martin og den skæbne han og hans lille familie fik.
Læs om min farmors søster Sigrids rare sager.
Læs om Jens Bang og hans stenhus
Læs om den kløver som står i mit hjem - mere end 100 år har den på bagen
Læs om hvordan Blicher slægten har krydset min vej.
Eller læs en lille anekdote fra Vendsyssel, så du troede, at du var midt i en cirkusforestilling.

En vendelbo kommer ind i en bank i København og beder om at få et lån. Han siger, at han skal sydpå i Europa på forretningsrejse i 3 uger, og er nød til at låne 5.000 kr. Bankmanden siger han behøver en form for sikkerhed for lånet. Vendelboen giver ham da nøglerne til en splinterny Mercedes, der står parkeret på gaden udenfor banken. Bankmanden og de andre i banken får sig alle en god latter på vendelboens bekostning, som bruger en Benz til 1,8 million som sikkerhed for et lån på 5.000 kr.

Han kører bilen ned i bankens garage og parkere den der. Tre uger senere kommer vendelboen igen, og betaler de 5.000 kr + renter på 31 kr. tilbage.

Bankmanden siger til vendelboen: "Vi er meget glade for at De ville låne hos os, men vi er alle en smule forvirrede... Mens de var borte tjekkede vi Dem og opdagede, at De er multimillionær. Det, som forvirrede os, at De behøvede at låne 5.000 kr.?

Vendelboen svarede: "Hvor i København kan jeg ellers parkere min bil i 3 uger for 31 kroner ?

Vitsens hovedperson var egentlig en klog blondine - men jeg er sikker på, at vi taler om en Vendelbo 🙂

| Svar

Nyeste kommentarer

17.11 | 11:40

Hej, billedet er af Gudrun Marie Nielsen ligner meget min mor Christiane Bruun f. Løkkens Vejkro 10. april 1917 og billedet kunne være fra ca. 1940-1944

15.11 | 19:15

det er min farmor og farfar på brudebilledet du har, jeg har avis udklippet fra deres guldbryllup i alborg stifttidende som beskriver deres liv

15.11 | 18:57

hej Ann jeg har lånt dit slægt træet og de papirer du har givet min faster og hendes to fætre. Min farfar er Erland Peter Olesen hilsen Laila Sigaard Olesen
:

15.11 | 14:08

Jeg har en akvarel hængende fra 1946, malet af min Onkel Valdemar Nielsen, som havde hytte ved pebermosen. Forestiller en Mølle i Hammer Bakker - kender I den?