Vendelbo Tidende

 


Vendelbo Tidende


Her vil der løbende komme oplysninger om, hvad der bliver lagt ind af nye rare sager på hjemmesiden.

Jeg arbejder ikke systematisk - men efter hvad jeg lige synes kunne være sjovt - så ind i mellem kan der godt være nogle hængepartier, de befinder sig som regel i "Værkstedet" indtil det er færdigt - og bliver lagt ind i den rigtige gruppe. Kig længere nede, hvad nyheder jeg har lagt ind. Vendbo Tidende er "større" projekter, mens du under Vendelbo bloggen finder du de mindre nyheder.

 

                                Kig dig omkring - det koster ingenting

Hvor var det nu det stod ?

Fiskebåd på Thorup Strand 2014

Der er mange navne på min hjemmeside - rigtigt mange navne, det kan være svært at finde rundt, hvis man som jeg, ikke har arbejdet så mange timer med det.

Problemet er ikke løst - men her er en mulighed.

Har man installeret Goggle Chrome, så kan man holde tasterne ctrl og f nede samtidig - og der kommer et søgefelt frem på netop den side, som man står på. Søger man f.eks på navnet Hansen, så vil alle de steder der står Hansen på den enkelte side blive markeret. Det er altså ikke muligt, at søge på hele hjemmesiden på en gang.

Tak for input og vedholdenhed Danny Nielsen

august 2012
Ann Nygaard

Mere end 150.000 besøg

Jeg bliver så glad i låget af alle de besøg jeg får.

Hvor er jeg glad. Mere end 150.000 har trykket sig ind på en af mine sider her på hjemmesiden, det på 1 1/2 år. Sulsted Egnsmindesamling, har også været så søde, helt af dem selv, at henvise til min hjemmeside, i deres årsblad. Den overvældende interesse og alle de søde kommentarer, er langt mere end jeg havde turdet drømme om. I de perioder, hvor jeg ikke laver særligt meget på hjemmesiden, lever den alligevel sit eget liv.

En dag i sidste uge, opdagede jeg i sidste øjeblik, at min hjemmeside, lige var ved at stoppe, da jeg for nogle måneder siden, fik nyt dankort - men alt blev reddet 🙂

Fortsæt endelig med at besøge siden - skriv endelig en kommentar, enten under en side, eller i min gæstebog. Send mig nogle herlige gamle billeder, eller anekdoter m.v.

Mange hilsner og mange tak

Ann 

Tiden går og besøg jeg får 

Her er det anno 2018 vist også tid til en lille opdatering... næsten 400.000 gange er der blevet klikket på min hjemmeside - helt utroligt og fantastisk. Jeg er rørt. Jeg får nogle ugentlige statistikker og jeg kan se, nu jeg har fået åbnet mailen - at det ugentlige "klik" typisk ligger på mellem 800 og 1500. Er det ikke fantastisk? Det synes jeg. 

Endnu engang af hjertet tak.

 

 

Ugens gamle fotografi

 

Lige en lille opdatering... Jeg ville jo så gerne i gang med det slægtsforskning og min hjemmeside igen. Hjemmesiden er da også i mine tanker med jævne mellemrum, men jeg må også indrømme, at det gode vejr vi havde i maj, at bygningen af et orangeri i vores have og nu VM i bold tager meget af tiden. 

Dennes uges gamle fotografi er af min tipoldefar, den for Læsø legendariske Karl Skytte, som blev døbt Johan Chrsitian Karl Christiansen.

Han blev født d. 14. januar 1860 i Frederikshavn og da han døde 5. november 1926 i Byrum Sogn, havde han på de godt 66 år gjort sig bemærket på sin helt egen måde. Du kan læse mere om denne original her Karl Skytte

 

 

 

 

 


 

Det kan godt være, at overleveringer ikke huskes på den helt rigtige måde,

men der altid noget om snakken - så slå ørerne ud, når familien fortæller

- Måske er der et gyldent strå,

når du roder i høstakken

 


 

Vendsyssel Billede anno 2012

Jeg har længe tænkt på det: "Skulle jeg ikke begynde at samle på transformatorstationer ?" Altså ikke sådan i hel størrelse, men i billedeform, ligesom jeg samler på døre, håndtag, kirker og gadelygter f.eks. I dag fik jeg et fint billede, af en der står mellem Jerslev og Hellum.

Lige pludselig er de væk, og så er det da en skam ikke at have dem foreviget.

Som en lille krølle, kan jeg sige, at vores mellemste datter Kristine troede, da hun var lille, at der boede dværge der inde.🙂... ja, og hvem ved ???

Fredag d. 28. september 2012
Ann Nygaard

Ugens moderne fotografi

Visse steder betyder meget for mig - her står Rubjerg Knude højt på listen. Jeg har lovet mig selv, at jeg med jævne mellemrum tager derop og nyder fyret hver eneste gang. En dag er det her ikke mere og tro mig, jeg vil savne det.

April 2018

Frederick og Lenette og præsten i Vor Frue Kirke i Aalborg d. 8. april 2018 sammen med dagens hovedperson, lille vidunderlige Filucca Efua Nygaard Kennedy.

 

Det er længe siden, jeg har været inde på min hjemmeside, rigtig længe siden. Flere år er gået - og hold nu op der er kommet kommentarer mm. Jeg er meget glad for, at nogen har haft fornøjelse af det jeg har lavet indtil videre. Jeg er dybt imponeret af alle jer der har været inde og kigge - virkelig beæret.

Jeg håber, at jeg snart får set på alle beskederne og svaret jer, men jeg skal ærlig talt til lige at sætte mig ind i det hele igen.

 I kan måske undre jer over, at jeg ikke har lukket siden, for gratis er det jo ikke, men da jeg oprettede den, svor jeg, at jeg aldrig ville lukke den ned... som i aldrig.

Hvor jeg har været de sidste næsten 4 år?

Meget er sket siden da. Bl.a. har vi haft en italiensk udvekslingsstudent, Aurora boende i 1 år, en meget positiv oplevelse, som jeg vil skrive om på et eller andet tidspunkt. Vi har været kontaktperson for en anden udvekslingsstudent, Alejandro fra Costa Rica. Rejser man ikke ud i verden, må verden komme til én.

Alle 3 døtre har til gengæld rejst ud i verden og er vendt tilbage.  Den ældste datter Lenette forelskede sig i Fredrick nede i Ghana. Efter et års bekendtskab giftede de sig dernede d. 12. februar 2016 og Lenette har nu efternavnet Kennedy  og i januar 2017 ankom Fredrick til Nordjylland. En hel ny verden, et helt nyt sprog, men Frederick ville/vil Danmark og lærte meget hurtigt dansk . Han har pt. 2 jobs, et på fuld tid og et nogle aftener i løbet af ugen og i weekenderne. 

Lenette og Frederick gjorde mig til mormor, gemalen til bedstefar  4. december 2017 til jordens dejligste pige og søndag d. 8. april blev Filucca Efua Nygaard Kennedy døbt i samme dåbskjole, som sin mor, sin bedstefar, sin bedsteoldemor og som i 1902 var hendes tiptipoldemors brudekjole.

Efteråret 2017 renoverede vi stuen med bl.a. gulvvarme og endelig kom brændeovnen ud og fjernvarmen ind. Jeg har hadet brændeovnen altid og lovede mig selv, at jeg ville glæde mig hver eneste dag over, at den var væk. Det glemmer jeg så - men tro mig, jeg er lykkelig for det. Nu mangler vi bare lige at rive det gamle drivhus ned og bygge et orangeri.

For et par måneder siden, havde vi indbrud, en ualmindelig ubehagelig oplevelse, som tog sin tid at fordøje.

Jeg har længe haft planer om at jeg igen skulle til at kigge på min hjemmeside, nu hvor de 2 ældste for længst er flyttet hjemmefra og den yngste, Fredrikke er inde ved militæret. Men intet var det blevet til. Forleden dag havde jeg fået logget mig ind på min gmail, på min telefon, noget jeg straks fortrød, da der var mere end 2000 uåbnede mails😮 - det til trods for, at det ikke er den mail vi bruger til daglig...

I går modtog jeg så en besked på min instagramprofil, som jeg har også har dyrket meget de sidste år, at jeg havde fået en besked på min hjemmeside... så vågnede konen op - efter næsten 4 års dvale.. 

Hvorfor denne hjemmeside ?

Det er ikke tilfældigt, at jeg har valgt en 123hjemmeside. Jeg har haft en venlig mand til at hjælpe mig med en anden hjemmeside førhen, men det var for besværligt - det var lige en postgang for meget. Sådan en 123hjemmeside, er nem at arbejde med, og pling - så er det på nettet. Der er jo i grunden ikke mange fornøjelser her i livet, der er gratis, heller ikke denne hjemmeside, men når man som jeg går så meget op i slægtsforskning, gamle dage osv. og ikke bruger penge på golf, rejser eller fiskekort, har jeg besluttet, at denne luksus vil jeg tillade mig.

Jeg har alt min slægtsforskning på Brothers Keeper, som jeg egentlig er meget glad for, og jeg vil da også en gang gerne have de godt 7000 personer jeg har, ud på nettet. Men lige så vigtig det er for mig, er det, at fortælle historien om dem jeg ved lidt mere om, de gamle fotografier i et flot layout osv. der kommer ud til hele familien Danmark. og så er denne model genial - og nej, det her er ingen reklame.

Jeg håber, at noget fanger de fleste. Måske er din barndomsby nævnt på min side, eller din fars arbejdsplads.

 

Lægsruller

Eftersom jeg ikke har slægtsforsket de sidste år, så har jeg slet ikke sat mig ind i lægsrullerne på nettet, men lige pludselig var det vigtigt for mig, at finde min farfar, måske fordi vi på denne 7. maj i 1981 begravede ham på Sulsted kirkegård, på min farmors 67 års fødselsdag. Måske fordi vores yngste datter Frederikke er ved militæret og skal gå parade i Aalborg sammen med 1300 andre værnepligtige.

Min farfar kom aldrig ind til militæret - men jeg fandt ham i lægsrullen. Lars Jensen Nygaard Larsen - Lars Jensen efter hans farfar, Nygaard efter den gård i Vodskov, som hans farmor og farfar ejede og Larsen som var blevet familieefternavnet.

Ann Nygaard 7. maj 2018

 

Mig fotograferet forleden aften på Åbrovej ved Ø. Hjermitslev

I dag d. 2. august 2013 er det 1 år siden, jeg begyndte på denne hjemmeside. Meget er nået - mange timer er brugt - og heldigvis er der noget der mangler.

Jeg vil gerne takke for alle de positive tilkendegivelser jeg har fået. Jeg vil gerne takke for alle de der har kigget forbi, de som har bidraget med den gode historie og de jeg har lånt billeder og gamle fotografier af.

At starte denne hjemmeside, har været det bedste jeg har gjort for mig selv længe.

Jeg ser frem til, at det kommende år, giver endnu flere besøg, endnu flere gode historier og endnu flere smukke fotografier.

 

 

Smilehullet

Kig på Bagsiden her vil jeg med tiden forsøge at lave en lille humoristisk side.

Skal man passe på det nye eller værne om det gamle ?
Min tipoldemor boede sammen med Ole Faurholdt på gården Hulbæk på Læsø. Her er en af hans slægtninge foran en smuk butik. Tak til Tine Søgaard for lån af fotografiet.

Julen står altid for døren

Hvis du ikke vil give din gamle mor et pund kaffe, et par hjemmestrikkede strømper, en flaske vin eller en gratis barbering i julegave, så lad mig anbefale, at lave din egen bog til hende. Det kan du gøre i Føtex bl.a.  Det er utroligt nemt at arbejde med, det eneste det kræver er tid og en masse billeder og fotografier på computeren, men du kan være sikker på, at gaven bliver godt modtaget.

Konen 49 år gammel og den herlige bog, som Lenette en dag skal have tilbage

I den forgangne uge rundede jeg de 49 år og af min ældste datter fik jeg bogen "Mor fortæl". En genial gave - og i sær måske til mig, som elsker at skrive, men som måske også har alt for travlt med at skrive om alle de andre. En dag er mit liv også gamle dage - og nu hvor jeg er begyndt at skrive i den, så kan jeg jo allerede se, hvor meget der er ændret fra dengang jeg var barn og ung. En genial gaveidé. Tak Lenette🙂 18. november 2013

______________________

Ingen er fejlfri

Derfor hører jeg gerne fra dig, hvis du finder fejl, skriv til mig i feltet der findes nederst på alle siderne, eller skriv det i Gæstebogen eller skriv en privat besked til mig Skriv en mail til mi

 

 

Instagram

Her et billede fra mit sidste take-over som var for Løkken Turistbureau

Som den fuldstændige fotofreak jeg er, er jeg meget aktiv på Instagram. Du kan besøge mig på ann_nygaard_vendelbo hvor jeg tager billeder af de steder jeg besøger - hovedsaglig fra Vendsyssel, men også fra andre egne af landet. Jeg har været så heldig, at være vært på forskellige andre IGprofiler "takeover" - bl.a. Visitdenmark. 

Den bedste menige soldat Frederikke Nygaard Sørensen

Den bedste HBU (Hærens Basis Uddannelse ) blev sørme vores yngste datter Fredrikke Nygaard Sørensen - læs mere om dagen og se videoen af det store øjeblik ved at trykke her Soldaten

Min meget kunstneriske datter Lenette

Et par af hendes kreationer inden for de sidste par dage.

 

Jeg er den meget stolte mor til Lenette, som er så pokkers dygtig til at tegne. Det har hun "altid" været. Så hvis du mangler lidt håndtegnet kunst til dine vægge - så sig endelig til.

Nyeste Links

http://www.ln-kystbaade.dk/28524607 en fantastisk hjemmeside om alt hvad der lugter af hav og saltvand ved Vendsyssels Vestkyst.

http://skagensiden.dk/ Her finder du mere end 2000 fantastiske postkort fra Skagen - noget om skibsforliser - Plesners bygninger og meget andet.

http://corpo.dk/hvorup/

Dødannnoncer og nekrologer i Kjær Herred, Aalborg Amt.

http://www.dpb.dpu.dk/ombiblioteket/biblioteksamlinger/troest-hansens-sognekort/aalborg-amt/ Her kan du finde fotografier af præster, kapellaner og skolelærere i det enkelt sogn. Denne side er genial !!!🙂

Besøg Ingrid og Kaj Schmidts hjemmeside, måske har du ligesom jeg en fællesnævner http://www.sm1.dk/

Se alle de andre på  Nyttige Links

Det gør mig glad🙂

Kender I det... man har et billede inde i sit hoved af noget som der var en gang - man kender billedet præcis - og alligevel kan man ikke helt forklare det med ord. Sådan havde jeg det med Sulsted Præstegaard med tilhørende forpagterbolig, lige indtil at Margrethe Borup Nyborg sendte mig nogle fotografier af netop ovenstående. Det er præcis som jeg husker det. Du kan også se fotografiet af maleriet under Præster i Sulsted

Tak Margrethe

Ugens ukendte fotografi

Forleden dag var jeg på besøg i en af vores genbrugsbutikker, og købte dette smukke soldaterbillede fra Aalborg årgang 1927. Der står navne der på, så genkender du nogle af dem, hører jeg gerne fra dig.

Kig også  alle de flotte fotografier fra Anes album her Anes fotoalbum Jeg kan ikke takke Anes barnebarn Kristian nok, for at sende mig alle disse perler

 

Jeg har fået lov til at låne nogle fotografier af ukendte af Birgit Albrechtsen, som jeg takker mange gange. Du kan finde billederne under Blandede bolcher 

Se denne smukke film, se flere under ...ja ... film.

Jeg tilbyder opslag i Post og Telegrafvæsenets bind 3 og  4. En stor bog, som fortæller lidt om dem som var ansat i 1933, i det meste af Jylland. Et eksempel er vist her, men du kan finde lidt flere på Posten skal ud 

Her vil jeg gerne takke Jan Läbel mange gange - en mand som jeg ikke kender, som kvit og frit har sendt mig Bind No. 3. 1000 tak.

Skriv et opslag i Gæstebogen og jeg skal kigge efter det, og sende dig det jeg kan finde.

Læs en artikel - hvor jeg bliver nævnt - da min bror skrev om Søren Rynke i Kristelig Dagblad. http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/344340:Kronik--Vendsyssels-sidste-huleboer

Læs også min fortælling om min geniale tiptipoldefar Søren Rynke

Jeg er meget glad for, at kunne få lov til at bruge forskellige fotografier, som jeg har fået lov til at låne. Jeg synes, at det er med til, at det bliver den mosaik af Vendsyssel og Vendelboen, som jeg gerne vil have det bliver.

Du kan finde bidrag her på hjemmesiden af

Anne-Marie Rasmussen - Beritt Mathiesen -  Birgit Albrechtsen  - Flemming K. Christensen - Grethe Elten Mortensen -  Gunnar Nielsen -  Helle Smidt - Inge Buhelt  - Inge-Marie Nielsen  - Ingrid Schmidt - Jan Läbel - Jens Peter Hansen  - Jørgen Jensen  -Kristian Pedersen  - Lenette Nygaard Sørensen - Mads Bach Larsen   -Margrethe Borup Nyborg  - Mette Kjul -  Niels Claus Thomsen - Ole Hessellund Pedersen - Peter Miltoft - Solveig Hansen  - Tine Søgaard

og selvfølgelig både min og Peers nærmeste familie

Nyheder

17-04-2018
Jeg er i live
Ja, jeg vil bare lige sige, at jeg er live og har det godt. Jeg har lige opdateret lidt på denne side og håber snart, at jeg for alvor kommer i gang og får svaret jer alle der har skrevet til mig.
18-07-2013
Hammer Bakker, ferietider og Haps- en godbid
Jeg har gang i så meget, bla. at leve livet og holde ferie. Jeg har dog fået lavet Hammer Bakker del 5 færdig, som handler om Poul Christian Nielsen, der var møller på Agdrup Mølle, hans søn Jens Poulsen, og hans svigersøn Peber-Kræn. Jeg har været på adskillige udflugter her i løbet af sommeren inklusiv et hav af kirker, Hjerl Hede, Mors, Hals, Sæby, Mariager, Hvidsten Kro, og overvejer kraftigt at gå i gang med en fortælling om ferieoplevelserne. Haps- en godbid er også en ny side, den handler om de små og store sejre, som gør en glad. Kig forbi siden.
11-05-2013
Jeg har haft gang i så meget på det sidste - men nu er min lille fortælling om Guldfisken røget ud af værkstedet. Læs om denne mand, der vendte tilbage til Vendsyssel som en rig mand, mistede det hele og drog til Australien igen. En stor tak til min farmors kusines søn Kristian Pedersen for alt det han har beriget mig med.
10-04-2013
Lige pludselig blev jeg grebet af sagfører Anders Olesen, den mand der var både elsket og hadet. Hans passion i det meste af hans voksne liv var Hammer Bakker, som han forvandlede til en skov.
21-02-2013
Det er gået flere måneder siden jeg startede på "Gården i Vittrup". Måske er jeg ikke helt færdig endnu, men nu er det hele da i hvert fald præsentabel og så vidt jeg ved alle nævnt. Sidder nu med en tomhedsfølelse, for nu skal jeg til at gribe og gøre i noget helt nyt. Mens jeg får tankerne lidt på gled, tror jeg, jeg vil lave kort over hvor vores forfædre boede. Jeg synes det er lidt sjovt at se hvor de har boet, og hvordan nogle har bevæget sig en del rundt, mens andre er blevet i samme sogn i generationer.
16-11-2012
Efter næsten en uges hyggeligt arbejde med fortællingen om Gadehusenes beboere, som Henning Kjeldsen, så dejligt har beskrevet, er den nu klar til at komme ud af værkstedet - med henvisninger til faktuelle oplysninger.
25-10-2012
Så er fortællingen om Peers oldemors brudekjole blevet færdig. Kjolen har 110 år på bagen - men er stadig i brug.
11-10-2012
Jeg har nu nået så langt i min opbygning af siden "Sulsted Land og By", at den er kommet ud af værkstedet. Det er ikke fordi den er færdig - slet ikke - men nu er der lidt guf, som jeg synes er værd at se, i sær hvis man er fra Sulsted.
30-09-2012
I dag har jeg fået lavet en lille fortælling om Hjortnæs i Børglum sogn, hvor vores ældste datter var så heldig, at være ansat sommeren 2011. Det gav hende mange gode oplevelser, her ser jeg tilbage på de næsten 100 år gården har været i samme families eje.
22-09-2012
Så blev fortællingen om Peers tipoldemors røde tørklæde færdig. Læs den, hvis du har lyst.
16-09-2012
Så blev jeg endelig færdig med at skrive Vendsyssel-delen ind af bogen fra 1898 "Nordjylland fra Mariagerfjord til Skagen". Der er ikke læst korrektur på det - men det kommer vel engang. En sjov beskrivelse, der fortæller om et helt andet Vendsyssel end det vi kender i dag.
12-09-2012
Nu blev jeg færdig med fortællingen om de 2, som mest består af deres søn Sørens taler i Saltum kirke i henholdsvis 1954 og 1956. Ikke alene fortæller han om forældrene, men også bedsteforældrene. En fortælling om religiøse og samfundsinteresserede mennesker, som levede med, at døden altid lurede lige om hjørnet.
07-09-2012
Så har jeg fået lagt lidt håndskrevne sider ind fra Cathrine Pedersdatters bibel.
03-09-2012
Jeg vil gerne takke for de mange, der har været inde og kigge på min hjemmeside, og de positive tilbagemeldinger jeg har fået. I dag har jeg fået lagt forskelligt ind, der er bl.a. nogle meget sjove under "Det stod i avisen"
02-09-2012
I går og i dag har jeg fået skrevet den lille fortælling om Skæg-Jerrik - en festlig original der boede i Søe Saltum.
26-08-2012
Så har jeg fået scannet nogle sider af Stines poesibog ind.

Til toppen tryk her Vendelbo Tidende

Lisbeth Winther Nielsen 14.01.2019 09:34

Hej Ann jeg leder efter dig på nettet
du lavede på et tidspunkt et opslag ved rørende min familie
Klitgaard
jeg vil gerne i kontakt med dig hurtigst muligt.

| Svar

Nyeste kommentarer

17.11 | 11:40

Hej, billedet er af Gudrun Marie Nielsen ligner meget min mor Christiane Bruun f. Løkkens Vejkro 10. april 1917 og billedet kunne være fra ca. 1940-1944

15.11 | 19:15

det er min farmor og farfar på brudebilledet du har, jeg har avis udklippet fra deres guldbryllup i alborg stifttidende som beskriver deres liv

15.11 | 18:57

hej Ann jeg har lånt dit slægt træet og de papirer du har givet min faster og hendes to fætre. Min farfar er Erland Peter Olesen hilsen Laila Sigaard Olesen
:

15.11 | 14:08

Jeg har en akvarel hængende fra 1946, malet af min Onkel Valdemar Nielsen, som havde hytte ved pebermosen. Forestiller en Mølle i Hammer Bakker - kender I den?