Værksted

Reklamer anno 1899

Dette er mit arbejdende værksted.

Det er som regel her, at fortællingerne tager deres begyndelse.

Da jeg ikke arbejder specielt systematisk, kan der godt være flere ting i Rodekassen. Der kan også være ting som jeg ikke lige har fundet ud af, hvor skal være.

Jeg arbejder hele tiden på et eller andet - men det kan være, at jeg sidder og nørkler med det i et worddokument - det kan også være, at jeg sidder og scanner ind, eller sidder og laver collager.

Reklame anno 1940

Jeg er blevet lidt grebet af Google Maps, så man kan se hvor i landet folk har boet, og hvordan de gennem årene er rykket lidt mod syd eller mod øst. Jeg vil prøve at lave en med vores aner i lige linje. Det er nok også en god beskæftigelse nu jeg er blevet færdig med "Gården i Vittrup" - lige og få tænkt på, hvad jeg så skal i gang med af større projekter.

 

Jeg vil nu alligevel fortælle hvordan jeg laver en google map.

Først og fremmest skal du have en Gmail. Det er der ikke noget problem i, det er ganske gratis, og den har den fordel, at den kan sende en del flere billeder end en normal mail.

Når du så er kommet ind på din Gmail, står der i øverste række Maps, her trykker du.

Du trykker på "Mine steder" og trykker opret kort.

Her er det så vigtigt, at du trykker, at det ikke skal være et offentligt kort.

Når du har tilføjet en beskrivelse ( som du kan ændre), så trykker du på den blå nål, der er på selve kortet. Du kan ændre den blå nål til andre symboler, og du kan trække den rundt, så placeringen bliver så rigtig som mulig - eller at du om et år eller 2 finder ud af noget nyt. Du skriver din tekst - og trykker på en ny nål når du når til næste person.

Til sidst kan du gemme det hele.

 

Kunsten består så i, at få det på f.eks sin hjemmeside, hvilket ikke bare lige er sådan. Det kan være, der findes nemmere måder, men den måde jeg gør det på:

Når jeg er færdig med kortet, trykker jeg på "samarbejder" og sender kortet til min egen gmail adresse, derefter går jeg ind i den mailen, jeg netop har modtaget, og kopiere den til denne her hjemmeside.

Nu er det vigtigt at huske, at du kan redigere - også noget du ikke har planlagt at redigere, når du har din gmail åben, mens kortet er låst når du ikke er inde på din gmail. På den måde kan du altså gøre dit private kort - offentligt hvis de vel og mærke går ind på din hjemmeside.

Vil du genfinde dit kort, og redigere det, skal du gå ind i Maps og mine steder, og dine kort skulle gerne dukke op.

 

| Svar

Nyeste kommentarer

17.11 | 11:40

Hej, billedet er af Gudrun Marie Nielsen ligner meget min mor Christiane Bruun f. Løkkens Vejkro 10. april 1917 og billedet kunne være fra ca. 1940-1944

15.11 | 19:15

det er min farmor og farfar på brudebilledet du har, jeg har avis udklippet fra deres guldbryllup i alborg stifttidende som beskriver deres liv

15.11 | 18:57

hej Ann jeg har lånt dit slægt træet og de papirer du har givet min faster og hendes to fætre. Min farfar er Erland Peter Olesen hilsen Laila Sigaard Olesen
:

15.11 | 14:08

Jeg har en akvarel hængende fra 1946, malet af min Onkel Valdemar Nielsen, som havde hytte ved pebermosen. Forestiller en Mølle i Hammer Bakker - kender I den?