Kirker og Sogne i Vendsyssel

De fleste af os kommer kun i kirken, når vi er inviteret til barnedåb, konfirmation, bryllup - eller der er begravelse hos en af dem vi har kære. Nogle har også en tradition med at gå i kirke til jul, og at høre juleevangeliet er lige så meget tradition som anden, mandelgaven og juletræet.

De fleste af os er medlem af foreningen, men vi bestemmer heldigvis selv, hvor meget vi bruger den - og egentlig også hvad vi bruger den til.

Jeg kommer der til barnedåb, konfirmation, bryllup og begravlser - et par gange har jeg været der i anledning af julen, men jeg holder af at gå rundt på kirkegårdene, gå ind i kirken, hvis den er åben. Jeg holder af, at gå rundt og tænke på, at her blev mine forfædre døbt, konfirmeret, viet eller begravet. Intet er stationært her i verden - men kirkerne er tæt på.

 

Foruden den smukke og meget stemningsfulde kavalkade af kirker i Vendsyssel du kan se her Kirker i Vendsyssel , er det min plan, at jeg vil supplere med flere kirkebilleder i mit Picasaalbum, i det jeg har så mange billeder, som også kan tåle, at blive vist  - nedenfor kan du se om jeg har fået lagt den enkelte kirke ind.

Du kan se på mit google map se hvilke kirker jeg har fotograferet og lagt billeder ind af ved at trykke på linket her:

https://mapsengine.google.com/map/edit?gmp=mpp&mid=zp0kpUfud1AQ.kTGlJx9xt5gU

 

Hvis du vil ind og finde noget familie i kirkebøgerne, er det vigtigt du ved noget om hvad sogn det skete i.

Hvis du ved, at din tipoldemor blev begravet på Vennebjerg kirkegård, og du kan finde dødsfaldet i kirkebogen, så vil der også stå her, hvor hun er født og hvem hun er datter af.

Hvis du tror, at du ved, at din oldefar var født i Bindslev sogn, men ikke kan finde ham, så kan det være, at han først kom til sognet som lille - så kan du lede efter konfirmationen - og her vil så stå hvad sogn han er født i.

Du kan være heldig, og finde oplysninger om dine oldeforældres bryllupsdato - når du finder din mormors lillebrors fødsel. Endvidere giver fødsel og dåb gode oplysninger om faddere - hvor de boede og hvem de var blevet gift med.

Min tip4oldemor Birgitte blev døbt sammen med sin tvillingesøster i 1751 i Alstrup sogn - da hun døde 1830 stod hun opført som Birthe... ja, nemt skal det ikke være

winnie 15.12.2013 13:21

Hej igen Ann. jeg mener selvfølgelig Sulsted. Niels Peter Christiansen og Petrine Jensen, - jeg har deres vielse og de 2 børn de fik der. Torpet Kjær. Bopæl?

| Svar

Nyeste kommentarer

17.11 | 11:40

Hej, billedet er af Gudrun Marie Nielsen ligner meget min mor Christiane Bruun f. Løkkens Vejkro 10. april 1917 og billedet kunne være fra ca. 1940-1944

15.11 | 19:15

det er min farmor og farfar på brudebilledet du har, jeg har avis udklippet fra deres guldbryllup i alborg stifttidende som beskriver deres liv

15.11 | 18:57

hej Ann jeg har lånt dit slægt træet og de papirer du har givet min faster og hendes to fætre. Min farfar er Erland Peter Olesen hilsen Laila Sigaard Olesen
:

15.11 | 14:08

Jeg har en akvarel hængende fra 1946, malet af min Onkel Valdemar Nielsen, som havde hytte ved pebermosen. Forestiller en Mølle i Hammer Bakker - kender I den?