Kirsten Sønderkær Brix' hjemmeside

Børnene på "Sønderkær" Øster Hassing Kær. Bagest: Jens f. 13.9.1896. Forrest fra venstre: Maren f. 27.11.1893, Sørine f. 24.10.1897 og Mie f. 18.1.1895.

Velkommen til min hjemmeside



Vejledning i søgning


Hvor skriver man søgeord?


For at kunne søge, skal man have et søgefelt frem. Min webbrowser er Crome. Her ligger søgefunktionen "find" i øverste højre hjørne,  3  lodrette prikker. Klik på dem, og i den fremkomne menu vælges "Find". Vær opmærksom på, at man ikke søger i hele hjemmesiden på en gang: hvis du klikker på et af emnerne i menuen t.v., f.eks. "oplevelser", er det denne del, søgningen foregår i.


Hvad søges der i?

Til venstre, i den mørkerøde blok, er der en oversigt over mine sider. Til højre for ”Hvem ligger hvor” er en trekant, hvilket betyder, at denne side har undersider. Man kan kun søge i en side eller underside ad gangen.  Man søger i den side man står på. Man skifter side ved at klikke på sidens navn i den mørkerøde blok.


I siderne  ”Øster Hassing Kirke”, ”Den gamle Kirkegård” og ”Gaaser Kirke” søger man på gravstenstekst. Teksten her er gengivelse af teksten på gravstenene, samt firecifrede numre, der henviser til mine fotos af gravsten og gravsteder.


”Hvem ligger hvor” beskriver, hvem der er begravet i gravstederne i de enkelte afdelinger på kirkegården i Øster Hassing. I indholdsfortegnelsen, som ligger bagest på denne side, ses i hvilken rækkefølge kirkegårdens afdelinger er beskrevet. ”Hvem ligger hvor” har 5 undersider, da det er mere overskueligt, at siderne ikke er for lange.  


Hvilke søgeord kan man søge på?


Man søger i fritekst. Det betyder at alle ord (eller dele af ord) i teksten er søgbare. Man kan f.eks. skrive et for- eller efternavn, et stednavn eller et tal. Hvis man søger på flere ord i søgningen f.eks. ”Knud Andersen”, vil ”Knud Sønderkær Andersen” ikke komme som resultat.. Det vil derfor være mere sikkert kun at søge på et enkelt karakteristisk ord. Angående navne som kan staves på flere måder, må man lave søgningen på de forskellige stavemåder.


Hvordan foregår søgningen?


Man skriver søgeordet i søgefeltet. Søgningen foregår i den side man står på (f.eks. ”Øster Hassing Kirke”). Jeg skriver ”Knud” i søgefeltet. Der er 17 forekomster af ordet. I teksten har ordet en anden baggrundsfarve. Man kan hoppe imellem de 17 resultater ved at klikke på ”næste” eller ”forrige”.


Hvis man vil gentage søgningen i ”Hvem ligger hvor” gentager man søgningen 6 gange, idet der er 5 undersider også. Man kan f.eks. starte med siden ”Hvem ligger hvor”. Man kommer ind på siden ved at klikke i menuen på den mørkerøde blok. Søgeordet står stadig i søgefeltet; men søgningen sker først, når man klikker lige efter søgeordet i søgefeltet. Efter at have søgt på ”Knud” i alle 6 sider har man 25 resultater.


I de tre sider  ”Øster Hassing Kirke”, ”Den gamle Kirkegård” og ”Gaaser Kirke” søger man som nævnt på gravsten. Det vil enten være nyere gravsten, som stadig er på et gravsted eller gravsten der er gemt i ”Mindelunden”


I Hvem ligger hvor, med de 5 undersider, søger man på alle, der er begravet på Øster Hassing Kirkegård fra starten i 1880 og frem til 10 år tilbage fra nu. Dette tal vil derfor altid være størst, idet ikke alle gravsten fra nedlagte gravsteder er gemt i ”Mindelunden”.


 

      

 

| Svar

Nyeste kommentarer